Бурна дискусия около приемането на следващия бюджет на Столичната община

...
 Бурна дискусия около приемането на следващия бюджет на Столичната община
Коментари Харесай

6 млн. лева в София се харчат на тъмно

 Бурна полемика към приемането на идващия бюджет на Столичната община и смяната на тазгодишния породи сред общинските съветници от Българска социалистическа партия и ГЕРБ на сесията на СОС през вчерашния ден. Социалистите настояха още другата седмица ръководещите да показват и обсъдят политиките в главния документ в общинските комисии. От левицата възроптаха против практиката, налагана за поредна година от гербаджиите, бюджетът да не се разисква, да се показва в последния миг и да бъде одобряван официално. Това ни прави придатък на администрацията и ние единствено подпечатваме един документ, обобщиха социалистите в СОС. 
Лидерът на Българска социалистическа партия Калоян Паргов изрази недоволството си, че макар обещанията и направените стъпки за предварителни диалози за бюджета, нещата остават както досега и съветът се трансформира във функционалност на кметството и на нейните хрумвания по главния финансов документ. Той настоя още в този момент да се видят кои са най-големите проблеми на столичани, които изискват финансиране и напомни последните им митинги, свързани в благоустройството и превоза в града. Паргов се възмути, и че на фона на митингите в доста комисии през последните дни ръководещите четяли благодарствени писма от разнообразни общности, вместо да вземат решение съответни проблеми на хората. Явно живеем в разнообразни светове, съобщи той. 
Социалистите показаха и недоволството си от препоръчаните промени в бюджета за тази година от зам.-кмета Дончо Барбалов. От отчета му стана ясно, че има събрани над 6 млн. лв. в допълнение от налога за колите и от налога за възмездно придобиване на имущество. Те ще бъдат преразпределени за външни реализатори за създаване на уличното осветяване и за настоящи поправки. От Българска социалистическа партия възразиха против практиката на занижаване на приходите при приемането на бюджета при започване на годината и тайното разпределение след това на спомагателните приходи. Така липсва всякаква бистрота и тези 6 млн. лв. се разпределят на мрачно, безапелационна бе Милка Христова от Българска социалистическа партия.

Таксиметрови водачи стачкуваха пред Фандъкова

Таксиметрови водачи в София стачкуваха пред постройката на Столичната община на ул. " Московска " 33 през вчерашния ден. Със свирки и барабани те настояха за смяна на метода на установяване на патентния налог и понижаване на размера му. В момента той е 850 лв. на година и съгласно таксиджиите е непостижим за доста от тях. Те заплашиха, че високата сума ще принуди доста от сътрудниците им да минат в сивия бранш.
Ивайло Дженати от синдикалния съюз " Сила " съобщи, че са подадени мнения в транспортната комисия към Народното събрание, в Министерството на превоза, както и в транспортната комисия към Столичния общински съвет. Председателят на комисията Екатерина Йорданова обаче отхвърли да е постъпвало документално мнение и да е издирван разговор с общинарите. Тя изрази неразбиране от вчерашния митинг.
Според Калоян Паргов от Българска социалистическа партия не е късно настояванията на таксиметровите водачи да бъдат прегледани. Той е разговарял с тях и ги е помолил да му създадат разбивка на разноските си, тя ще бъде показана пред депутатите от лявата партия и дружно ще обсъдят дали е заслужено настояването.



Недоволни водачи на таксита посрещнаха общинските съветници на ул. " Московска " 33 през вчерашния ден
Снимка Емилия Костадинова

Виж всички публикации от Деси Велева-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР